PUUTARHAPALSTA − Puutarhaihmisen mainio ohjesivusto

PUUTARHANHOITO PUUTARHASUUNNITTELU KIRJAVINKIT RAKENNA ITSE

Lumi katkoo oksia

Paljon lunta ja nollakeli on vaarallinen yhdistelmä. Märkä lumi on takertuvaa ja painavaa. Sitä kerääntyy runsaasti etenkin havupuiden oksille, missä neulaset keräävät lunta kokkareiksi.

Puutarhassa kannattaa kulkea tarkkaavaisesti, haravalla tai luudalla varustautuneena, ravistelemassa lunta pois pensaiden ja matalien puiden oksista. Katajat ja muut havupensaat ovat erityisen herkkiä tykkylumen tuhoille. Katajan oksa napsahtaa äkkiä poikki lumen painosta. Oman pihani vanhasta pylväskatajasta puolet rojahti maahan oksan murruttua.

Männyn oksat alkavat myös repeillä − etenkin vanhat leveälti haaroittuneet oksat. Mäntyjen alla on syytä kulkea erityisen varovasti, jotta ei saa painavaa oksaa päähänsä. Metsään ei kannata mennä ennen kuin lunta on vähemmän.

Myös koivut kärsivät tykkylumesta, vaikka ne ovatkin havukasveja joustavampia. Koivu ei helpolla murru, se vain taipuu kuin jousen kaari, useimmiten jääden pysyvästi kaarelle. Kaikkein tärkein neuvo lumihaittojen raivaamisen kanssa on kuitenkin: odota, kunnes myräkkä on ohi, jotta et saa oksaa tai kokonaista puuta niskaasi.

 
Nettikauppa Käsityökauppa Blogi  

Pysy kanavalla

 Lähetä sähköpostia

 Tykkää facebook-sivusta

 Seuraa inspiraatiokuvia  pinterestissä
 Puutarhapalstaelämää  instagramissa

 

Tiedot

Osoite:
Ahvensaarentie 59
21660 Nauvo

Puhelin:
050 4012590

Mainosta

Copyright

© Saila Routio

Ihanaa jos innostut jakamaan vinkkejä! Lupaa kuvien pinnaukseen tai parin kuvan kopiointiin ei tarvita, kunhan niissä näkyvät mahdolliset vesileimat ja kuvan lähde mainitaan. Älä kopioi kokonaisia artikkeleita.

Palaa sivun alkuun