PUUTARHAPALSTA − Puutarhaihmisen mainio ohjesivusto

PUUTARHANHOITO PUUTARHASUUNNITTELU KIRJAVINKIT RAKENNA ITSE

Pikainen kärhötiipii

Olen istuttanut voimakaskasvuisen kärhön 'Purpurea Plena Elegans' marja-aronian kylkeen ajatuksena, että aronian mustanpuhuvat marjat ja kärhön tumman violetit kukat sointuvat kauniisti toisiinsa. Näkemässäni kuvassa tämä pari on vallan vastustamattoman kaunis.

Aroniani ei kuitenkaan ole kasvanut samaa tahtia kuin kärhö, myöskään pensaan taakse istutetuista pensasaidan piiskataimista tai vieressä olevasta punakoivun nuoresta taimesta ei ole sille vielä mitään apua. Kärhö retkotti avuttomasti aronian päällä etsien jotakin, johon tarttua.

Siispä rakensin sille tiipiin, joka sekin on vain reilu parimetrinen, toivottavasti se nyt riittää täksi vuodeksi. Kukkia odotellessa!

Tarvikkeet: 3 parimetristä keppiä, vanha sohvan jousi (keppien toisiinsa ylhäältä kiinnittämistä varten), ohutta niiniköyttä. Iske kepeille reiät rautakangella, niin saat istutettua ne tukevasti.

Pujota ensin keppien päät jousen läpi, jos se on sellainen rengas, jota et saa avattua. Levitä vasta sitten kepit tiipiin muotoon.

Kieputa luonnonnarua tiipiin ympärille, jotta kärhöllä on mihin tarttua. Niini- tai juuttinaru, kuhmuraiset kepit ja rautainen kiinnike tuottavat luonnonvärisen ja ympäristöön huomaamattomasti istuvan lopputuloksen, ainakin tällaisella maalaispihalla.

 

 
Nettikauppa Käsityökauppa Blogi  

Pysy kanavalla

 Lähetä sähköpostia

 Tykkää facebook-sivusta

 Seuraa inspiraatiokuvia  pinterestissä
 Puutarhapalstaelämää  instagramissa

 

Tiedot

Osoite:
Ahvensaarentie 59
21660 Nauvo

Puhelin:
050 4012590

Mainosta

Copyright

© Saila Routio

Ihanaa jos innostut jakamaan vinkkejä! Lupaa kuvien pinnaukseen tai parin kuvan kopiointiin ei tarvita, kunhan niissä näkyvät mahdolliset vesileimat ja kuvan lähde mainitaan. Älä kopioi kokonaisia artikkeleita.

Palaa sivun alkuun