PUUTARHAPALSTA − Puutarhaihmisen mainio ohjesivusto

PUUTARHANHOITO PUUTARHASUUNNITTELU KIRJAVINKIT RAKENNA ITSE

Sarjakukkaiset

Yhdistele kasveja kuin maailman muodikkaimmat puutarhasuunnittelijat! Kylvä kukkapenkkiin sarjakukkaisia lajeja kuten tilliä ja sudenporkkanaa perennojen ja ruusujen väleihin.
Käyttämällä kevyitä luonnonkukkamaisia kukkia prameiden kasvien lomassa saadaan kukkapenkkiin siroutta ja luonnonkukkaniittymäistä olemusta. Tässä muutamia herkullisia lajeja, huomaa, että kukan väri voi olla valkoisen lisäksi myös vihreä tai punainen:

Karhunjuuri (Meum athamanticum), perenna

Punakoiranputki (Anthriscus sylvestris 'Ravenswing'), perenna

Lipstikka (Levisticum officinale), perenna

Maustefenkoli, ruskealehtinen lajike (Foeniculum vulgare var. dulce 'Rubrum'), Suomessa yksivuotinen

Palsternakka (Pastinaca sativa), kaksivuotinen

Koiranputki (Anthriscus sylvestris), perenna

Ahopukinjuuri (Pimpinella saxifraga), perenna

Jättikarhunputki (Angelica gigas), kaksivuotinen

Kukka- ja puutarhatrendit 2015

Vuonna 2015 puutarha kuvastaa omistajansa persoonaa ja terveellisiä elämäntapoja, sanovat trendien vainuajat. Suositaan oman ruoan kasvattamista, kanojen ja vuohien pitämistä, elokogista pyykinkuivausta narulla ja kaikin puolin nuhteettomia ja maapalloa säästäviä elämäntapoja, jotka toimivat esimerkkinä kaikille muillekin.

Omaa ruokaa kasvatetaan niin kasvimaalla, ruukuissa, kukkapenkeissä kuin keskellä pöytää olevassa syvennyksessäkin. Vain mielikuvitus on rajana, sillä esimerkiksi salaatti vaatii vain ohuen multatilan viihtyäkseen, samoin useimmat yrtit. Muodikkain kalusteväri on edelleen musta, ja muurin tai aidankin voi maalata mattamustaksi.

Tulevana keväänä siementoimittajat luottavat klassikoihin. Isoäitien puutarhojen kasvit ovat nyt suosituimpia: ruiskaunokit, päivänkakkarat, kosmoskukat ja unikot. Niistä saakin yhdessä mitä hurmaavimman kukkaniityn!

Mininiitty onkin nyt suurinta huutoa. Parin neliömetrin suuruinen pläntti leikkaamatonta ruohoa ja luonnonkukkia tuo pihalle yllättävän paljon elämää: hyönteisiä ja perhosia, luonnon moninaisuutta. Kuvassa kukkivat idänunikko (Papaver orientale) ja juhannuspioni (Paonia humilis 'Flore Pleno').

Puutarha on eniten se paikka, jossa saa olla juuri se pieni ihminen kuin on ilman ulkopuolisia paineita, elämän samanaikaista vahvuutta ja haurautta ihmetellen. Julistetaan siis eläköönhuuto puutarhojen moninaisuudelle, sillä kukin puutarha on merkityksellinen sen luojalle, oli se sitten millainen tahansa. Kotieläimet tuovat mukavaa puuhaa ja seurattavaa, narulla kuivuvat pyykit ovat nekin hauskan näköisiä, ja oman ruoan kasvatus on totisesti palkitsevaa − silloin kun saa satoa. Mutta mitään näistä ei tarvitse tehdä vain siksi, että se olisi muotia.

 

 
Nettikauppa Käsityökauppa Blogi  

Pysy kanavalla

 Lähetä sähköpostia

 Tykkää facebook-sivusta

 Seuraa inspiraatiokuvia  pinterestissä
 Puutarhapalstaelämää  instagramissa

 

Tiedot

Osoite:
Ahvensaarentie 59
21660 Nauvo

Puhelin:
050 4012590

Mainosta

Copyright

© Saila Routio

Ihanaa jos innostut jakamaan vinkkejä! Lupaa kuvien pinnaukseen tai parin kuvan kopiointiin ei tarvita, kunhan niissä näkyvät mahdolliset vesileimat ja kuvan lähde mainitaan. Älä kopioi kokonaisia artikkeleita.

Palaa sivun alkuun