PUUTARHAPALSTA − Puutarhaihmisen mainio ohjesivusto

PUUTARHANHOITO PUUTARHASUUNNITTELU KIRJAVINKIT RAKENNA ITSE

Mehua puutarhasta

Alkukesällä on raparperisadon aika. Keksin hyödyntää raparperin vieressä kasvavaa saksankirveliä, jossa on lakritsainen maku. Tässä helpon mehun ohje, tosin en valitettavasti harrasta mittaamista, niinpä kaikki määrät ovat sinne päin.

Raparperi-saksankirvelimehu
Kuori muutama varsi raparperia, paloittele se ja pari saksankirvelin vartta. Saksankirvelin lehtiäkin voi käyttää.
Kiehauta noin litra vettä, lisää palaset sinne. Keitä noin 15 minuuttia.
Siivilöi palat ja lehdet pois.
Lisää nesteeseen paljon sokeria. Kiehauta ja pullota.
Valmista mehua laimennetaan vedellä sen mukaan, miten vahvaa siitä on tullut.

Heinäkuussa kukkivat mustaseljat. Tätä terttuseljan herkkuserkkua voi kasvattaa eteläisessä Suomessa, ja kukista saadaan kuuluisaa seljankukkamehua. Mustaseljan mustanpuhuvat marjat ovat myös syötäviä.

Seljankukkamehu
Sekoita noin kilo sokeria 1,5 litraan vettä. Kuumenna, mutta älä keitä, kunnes sokeri sulaa.
Raasta sitruunan kuorta ja viipaloi hedelmä. Huuhtaise ötökät pois seljankukista, tarvitaan noin 20 kukintoa. Laita kukat ja sitruunan osat kulhoon, kaada kuuma sokerivesi päälle, lisää sitruunahappoa. Sekoita. Peitä kulho ja anna seistä vuorokausi.
Siivilöi mehu pulloihin.
Laimennussuhde on noin 1/5 mehua, 4/5 vettä.

Kumpaakin mehua voi pakastaa, jotta saa kesän maun kielelle talvellakin!

 

 
Nettikauppa Käsityökauppa Blogi  

Pysy kanavalla

 Lähetä sähköpostia

 Tykkää facebook-sivusta

 Seuraa inspiraatiokuvia  pinterestissä

 

Tiedot

Osoite:
Ahvensaarentie 59
21660 Nauvo

Puhelin:
050 4012590

Mainosta

Copyright

© 2015−2016 Saila Routio

Ihanaa jos innostut jakamaan vinkkejä! Lupaa kuvien pinnaukseen tai parin kuvan kopiointiin ei tarvita, kunhan niissä näkyvät mahdolliset vesileimat ja kuvan lähde mainitaan. Älä kopioi kokonaisia artikkeleita.

Palaa sivun alkuun